Resultaten voor de categorie CH Profiel

Jury met bewoners beslist over renovatie

Corporatie QuaWonen uit Krimpen aan de IJssel besteedde op bijzondere wijze een groot renovatieproject aan. Het consortium waar Cauberg-Huygen deel van uitmaakte, bleek het best in staat op deze innovatie in te spelen. In de Krimpense wijk Kortland staan 240 eengezinswoningen, die zijn ontworpen door architect Willem Wissing. In heel ... »»»

Natuurbeschermingswet: kijk niet naar de norm, maar naar het natuureffect

De natuurbeschermingswet is momenteel inzet van menig juridisch steekspel. De provincie Noord-Brabant besloot onlangs zelfs te stoppen met handhaving van de wet, omdat die onuitvoerbaar zou zijn. Strategisch adviseur Franci Vanweert legt uit waar de controverse om draait. De inzet van de natuurbeschermingswet is nobel: het beschermen van natuurgebieden en ... »»»

Brandveiligheid in zorg legt de lat hoger

Stichting Mariënhoven te Vught beheert drie verzorgingstehuizen van respectievelijk ongeveer vijftig, vijfentwintig en vier jaar oud. Daarnaast beheert de stichting ook 157 aanleunwoningen nabij twee van de tehuizen. Logischerwijs liep de brandveiligheid in de drie panden en de aanleunwoningen sterk uiteen, toen de stichting besloot de oudste twee te renoveren. ... »»»

Goedkope renovatie vereist een slimme aanpak

Om woningen snel te kunnen renoveren, moet je het systematisch aanpakken. Cauberg-Huygen bracht haar kennis in bij BAM Woningbouw voor de ontwikkeling van een standaard aanpak voor vijf veel voorkomende woningtypen. Zo kan BAM snel een goede inschatting maken van de kosten en opbrengsten van een project. W&R Renovatie is ... »»»

‘Luxe’ studentenwoning dankzij slim ontwerp

Duwo is in Nederland de onbetwiste marktleider op het gebied van studentenhuisvesting. De corporatie werkt voortdurend aan uitbreiding van haar woningvoorraad, waarbij de woonwensen van studenten centraal staan. Duwo heeft die wensen vertaald in een aantal standaard woningtypes voor alle nieuwbouwprojecten. ‘Duwo is een corporatie die zich exclusief op studenten ... »»»
×