Resultaten voor de categorie Interview

David Lentink: ‘Luchtvaart kan veel leren van vogels’

Het is nog grotendeels een raadsel waarom vogels zoveel soepeler en efficiënter vliegen dan de luchtwaardige constructies die ingenieurs bedenken. David Lentink werkt vanuit zijn eigen lab bij Stanford aan een dieper begrip. Dat moet tot betere ontwerpen leiden. ‘Maar we zullen niet snel een Boeing 777 met flappende vleugels ... »»»

Hoe Steven Chu techno-optimist werd

Steven Chu is na een periode als Amerikaans energieminister onder Barack Obama terug als wetenschapper op het subatomaire niveau. Hij houdt zich bezig met optische microscopen die de concurrentie met elektronenmicroscopen aankunnen. Een groot deel van zijn tijd steekt hij echter nog altijd in het uitdragen van de noodzaak om ... »»»

‘Fujifilm is groter dan ooit’

Als Mike Dingemans vertelt dat hij bij Fujifilm werkt, moet hij soms uitleggen dat het bedrijf nog bestaat. Sterker nog, zegt hij dan, het bedrijf is groter dan ooit. Fujifilm zit midden in een omslag die nodig is doordat digitale fotografie het fundament onder het bedrijf heeft weggeslagen, maar ziet ... »»»

‘De sleutel zit in de data, niet in de sensoren’

Blackgang Chine op het Isle of Wight is het oudste amusementspark van het Verenigd Koninkrijk. Het begon in 1843 met de tentoonstelling van een walvisskelet. Tegenwoordig zijn er talloze attracties, van bewegende kabouters voor de allerkleinsten tot duizelingwekkende achtbanen die de plaatselijke klif af lijken te duiken. En er zijn ... »»»

‘Van technologierace naar innovatie systeemoplossingen’

Philips viert dit jaar, net als Shell, het honderdjarig bestaan van zijn onderzoekslaboratorium. In die tijd is er veel veranderd, en dat zal de komende decennia niet anders zijn. Een gesprek met Henk van Houten, chief technology officer van Philips. Toen Henk van Houten bijna dertig jaar geleden bij Philips ... »»»
×