Resultaten voor de categorie De Ingenieur

Bewust kunstmatig intelligent ontwerpen

Nepnieuwsbestrijding en zelfrijdende auto’s hebben op het eerste gezicht weinig gemeen, tot je je realiseert dat aan beide software ten grondslag ligt die morele beslissingen neemt. Het ene stuurt de vrijheid van meningsuiting bij, het andere besluit mogelijk over leven en dood. Ontwerpmethoden die de morele kant van kunstmatige intelligentie ... »»»

Van cyberspionnen tot kinderlokkers

Aan alarmerende voorbeelden van cybermisdaad is geen gebrek. Iedere deskundige – en vermoedelijk ook de meeste ondeskundigen – zal aangeven dat vastlopende computers de maatschappij kunnen platleggen en dat de risico’s alleen maar groter worden. De aandacht voor cybersecurity is groot, maar de beschikbare bestrijdingsmacht beperkt. Dat werpt de vraag ... »»»

ERTMS, een never ending story

In de Rijksbegroting van 2016 stond nog ferm dat Nederland dit jaar zou beginnen met de invoering van railbeveiligingssysteem ERTMS. Twee maanden later stond het besluit alweer op losse schroeven. Niet dit jaar, maar ooit wel eens, bezwoer staatssecretaris Sharon Dijksma. Het is het zoveelste uitstel in een lange reeks. ... »»»

Televisie bevrijd van kabel

WiGig, ofwel Wireless Gigabit, is zo rap dat het geen WiFi meer mag heten. Je kunt er razendsnel mee internetten, maar het voornaamste doelwit is de kabel tussen de bluray-recorder/televiseontvanger en het beeldscherm. Wat WiFi niet kan, film in hoge resolutie verzenden, kan WiGig namelijk wel. Zo wordt na de ... »»»

Nieuwe sluisdeuren voor het Panamakanaal

Om steeds grotere schepen te kunnen bedienen ondergaat het Panamakanaal momenteel een renovatie, waarbij ook de sluizen verbreed en verlengd worden. Iv-Infra ontwierp de deuren voor de nieuwe sluizen. De hoge eisen maakten innovaties noodzakelijk. ‘Voor de sluisdeuren bestond een pakket van eisen waaraan de winnaar van de tender zich ... »»»

Op zoek naar een nieuwe viruskiller

De virusscanner is dood – nog maar een minderheid van computerbesmettingen wordt erdoor gedetecteerd. Ondertussen neem de cybercriminaliteit toe. De beveiligingsindustrie is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe methoden om nietsvermoedende gebruikers te beschermen tegen malware. Per dag kwamen er in 2013 zo’n 150.000 verschillende virussen bij, aldus een ... »»»
×